keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Unelma työssäoppimispaikan/ työpaikan Tampereen Sähkölaitos Oy:n esittely

Tampereen sähkölaitos- yhtiöt toimittaa luotettavasti, ympäristöystävällisesti ja asiakasläheisesti sähköä, kaukolämpöä, kaukojäähdytystä ja maakaasua yksityisille ja yrityksille pääasiassa Pirkanmaalla.

Voimalaitokset
  • Naistenlahden voimalaitokset
  • Lielahden voimalaitos
  • Tammervoima (hyötyvoimalaitos)
  • Tammerkosken keskiputouksen vesivoimalaitos
  • Tampellan vesivoimalaitos
  • Finlaysonin vesivoimalaitos
Voimalaitosten lisäksi kaukolämpöä tuotetaan lämpölaitoksilla, joita on n. 10 eri puolella Tamperetta, Pirkkalaa ja Ylöjärveä.

Tampereen Sähkölaitoksella sähkön- ja lämmöntuotanto perustuu pääosin tehokkaaseen yhteistuotantoon, jossa sähköä ja lämpöä tuotetaan samanaikaisesti. Yhteistuotannolla jopa 90 % polttoaineen sisältämästä energiasta saadaan hyödynnettyä sähkönä ja lämpönä. Tällä menetelmällä säästetään keskimäärin kolmannes energiasta verrattuna siihen että sähköä ja lämpöä tuotettaisiin erikseen omissa prosesseissaan. Päästöt vähenevät samassa suhteessa.

Sähkölaitoksella yhteistuotannon pääpolttoaineita ovat maakaasu, turve ja puu. Yhteistuotannolla sähköä ja lämpöä tuotetaan Naistenlahden voimalaitoksen 1- ja 2- yksiköissä, sekä Lielahden voimalaitoksella.  Nettisivuilla kerrotaan ''Vihreiden askelten visiosta'', sivuilla lukee että vuodelle 2020 tavoitteena on tuottaa vähintään 30 % energiasta uusiutuvilla energianlähteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti