Massalietteen sakeus:
- Mittasin n. 200 ml lietettä
- Suodatin lietteen imua käyttäen Byhner suppilossa kangassuodattimelle
- Irrotin kankaan ja suotokakun suppilosta
- Asetin suotokakun imukartonkien väliin, jotta sain puristettua vettä pois
- Irrotin massakakun kankaasta
- Kuivasin kakkua levykuivaimen levyjen välissä niin kauan ettei paino enää keventynyt
Tekemällä kolmesta rinnakkaismäärityksestä jakolaskut jossa kuivan kakun massa jaettiin märän lietteen massalla sain selville sakeusprosentin. Näiden kolmen rinnakkaismäärityksen sakeuden keskiarvoksi tuli 1,155 % = 11,55 g/l
Itse tehdyt arkit:
Tehtävänä oli tehdä 10 kpl arkkeja 2g/arkki = 20g
X*11,55 g/ l= 20 g
X= 20 g =1,73 l
11,55 g/l
Saadakseni 10 kpl arkkeja, mittasin ämpäriin 1,8l massaa ja 3,2 l vettä = 5 l
5 l = 10 kpl arkkeja -> 500 ml/ arkki
Seuraavassa työvaiheessa pääsin käyttämään arkkimuottia. Mittasin 500 ml lietettä ja kaadoin sen arkkimuottiin, jossa ylimääräinen neste saatiin pois ja arkki muotoutui. Laitoin arkit kuivauspaperien väliin ja lopuksi rumpukuivaimeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti